Хуванцар сав нь бисфенол, хар тугалга, миламин зэрэг хор ялгаруулдаг.
Хамгийн аюултай нь хуванцар савны хор удаан хугацааны дараа дархлаа бууруулж, цус багадалт, Элэгний хатуурал, чихрийн шижин, хорт хавдар арьсний өвчин, мэдрэлийн саажилт, ургийн гажиг үүсгэдэг. Иймээс хоол хүнс, аарц ааруул, өрөм цөцгий, айраг шар тос, сүү цагаан идээгээ хуванцар саванд хийж хадгалдаг байдлыг бүрмөсөн болих хэрэгтэй!
Хуванцар савны хэрэглээтэй айлын хүүхдүүдийн цусанд хар тугалга хэвийн хэмжээнээс өндөр гарч, тухайн хүүхдүүдийн оюуны чадавхи мэдэгдэхүйц буурч, ядаргаанд орсныг баталсан судалгаа байна.
Хоолыг хуванцар сав, гялгар уутанд хийж халаах маш осолтой бөгөөд хуванцар савны хортой бодис хоолонд шингэж хорт хавдар үүсгэх нөхцөл бүрдүүлдэг.
Гэр бүл үр хүүдээ өвдөхөөс, хортой аюултай өвчинд, өртөхөөс сэргийлж хуванцар сав, гялгар уутнаас татгалзаарай.